Design

Efter at have rentegnet, farveafstemt og valgt en passende font, tog vi udgangspunkt i de fine farver og vertikale søjler – og dannede heraf en struktur til brug som grafisk element i designet.

Ved at dæmpe farverne en smule og benytte os af skygger, kunne vi fremtrylle en slags scene med “baggrundstæppe”, hvorpå de mange billeder og friske farver kunne få ekstra fokus.

Hjemmeside

www.billundkultur.dk blev programmeret i Drupal 7, hvorved Billund Kulturskole dels har fået et CMS de meget let selv kan vedligeholde, dels fik mulighed for at vise slideshows og billedgallerier i store mængder.

Vi programmerede sitet sådan, at administratoren kan uploade hele mapper af billeder ad gangen, hvorefter disse automatisk integreres i et slideshow eller et galleri.

Kunde: Billund Kulturskole

Design, folder og hjemmeside

Opgave og briefing

Nyt design og ny hjemmeside til Billund Kulturskole, som har linjerne: Musik, Billed og Drama. Stor vægt på at kunne vise billeder fra sæsonens oplevelser.

  • Bearbejde logoforslag fra offentlig konkurrence
  • Kreére ny designlinje
  • Designe “rekrutteringsfolder”
  • Designe og programmere ny hjemmeside

Desuden tilførte vi designlinjen farvekoder for skolens linjer: Musik, billed og drama – samt en generel farve.

CMS’et tilføjer selv små farvekasser foran overskrifter, arrangementer og nyheder, alt efter hvilken linje sidens indhold tilhører.

Opretter man arrangementer, holder systemet selv øje med, hvornår arrangementet går fra “kommende” til “tidligere”.

Ved at benytte os af dropdown-menuer, har vi på meget lidt plads opnået tilgang til et ganske stort antal menupunkter, uden at overblikket mistes.

Sidst, men ikke mindst, er systemet oprettet med forskellige brugerniveauer, så f.eks. den daglige redaktør ikke kommer til at “pille ved” mere tekniske sider af systemet.
 

A5-folder med flap

Da folderen er den første tryksag Billund Kulturskole sender på gaden efter offentliggørelsen af det nye logo og design, var prioriteringen omkring genkendelsen i forhold til hjemmesiden høj.

Derfor valgte vi at lade striberne få lov til at fylde, men samtidig at udforme en forholdsvis enkel forside, hvor logoet og de tre områder “MUSIK”, “BILLED” og “DRAMA”, som Billund Kulturskole beskæftiger sig med, får særlig fokus.

Typografien står smukt frem i hvidt på den mørke, stribede baggrund – men for yderligere at fange opmærksomheden, fik bogstaverne også en gang lak i trykningen, så de står endnu tydeligere frem.

På bagsiden kan man åbne en flap ind til teksten omkring Billund Kulturskole og tilmeldingsproceduren hertil.

En QR-kode leder via en smartphone ind på den nye hjemmeside.