Processen

Hvordan er forløbet fra start til slut, når en animeret video skal produceres?
 

1. Briefing

Du fortæller om jer. Fx: Hvem er I, hvordan arbejder I sammen med jeres kunder og hvordan opfatter i jeres brand og produkter? Har I en designlinje og farvepalette? Osv.

Alt dette for at vi kan få en fornemmelse af, hvilken stil og tone vi skal tænke i senere i processen.

Så vil vi selvfølgelig også spørge ind til, hvad I vil fortælle og hvem I vil nå med den animerede video. Og hvilke fakta og fordele, der vil være vigtige, at få kommunikeret videre.

Allerede her skal vi pejle os ind på længden af videoen.
 

2. Manuskript og storyboard

Vi præsenterer vores idé til vinklingen af budskabet og historien, som skal fortælles. Vi har prioriteret vigtigheden af alle input fra briefingen og argumenterer for, hvor fokus bør lægges.

Desuden viser vi dig et storyboard, som vil tjene som reference for den videre proces. I storyboardet er der (oftest ved hjælp af håndtegninger) skitseret, hvordan forløbet er og budskabet formidles.

Herefter ser du et grafisk oplæg, som detaljeret viser, hvordan grafisk stil, farver, layout, tekst, overgange m.m.m. vil se ud. (Se eksempel sidst på siden her.)

Den endelige video er ikke 100% fastlagt – der skal være plads til justeringer – men når du har godkendt, ligger scenerne i hovedtræk fast.

Varigheden af de enkelte scener og længden af den samlede video vil også være estimeret.

 

Animeret video

Vores nyeste værktøj i kassen med hjælpemidler, der bringer dig tættere på dine mål.

Klik på videoen herover og få forklaret, hvad der er af fordele, og hvad disse kan betyde for dig og din virksomhed.
 

Animeret infografik eller explainer video

Måske har du hørt om betegnelserne “animeret infografik” og “explainer video”? – Vi ser dem som underkategorier til den samlede betegnelse “animeret video”.

Hvis vi tager udgangspunkt i Parløbs animerede video herover, kan man i grove træk sige, at sekvenserne med de animerede figurer på sort baggrund er “explainer video”, hvor et koncept forklares – og sekvenserne på hvid baggrund er animeret infografik, hvor tal og fakta anskueliggøres visuelt.

Der er altså en højere grad af historiefortælling i explainer videoen, hvorimod den animerede infografik så kort og præcist som muligt skal anskueliggøre fx et forhold mellem tal.
 

 

3. Animation

Her går vi i gang med at vække historien til live: Vi animerer figurer, objekter, tekster, overgange osv. og har hele tiden fokus på flow og timing.
 

4. Speak

Vi udvælger en eller flere stemmer, som matcher budskabet, og præsenterer den/dem for dig. Når du har givet grønt lys, sætter vi personen i gang med at indtale speaket.

Dette trin kommer i nogle tilfælde før trin 3, såfremt der skal lip-synces mellem speak og eventuel figur(er) i videoen.
 

5. Musik og lydeffekter

Musik bidrager med stemning til videoen og kan løfte modtagerens involvering yderligere. Hvis relevant, kan der også implementeres lydeffekter.

Iøvrigt lægger vi – med din accept – vægt på, at videoen kan fungere uden lyd.

De fleste vælger nemlig i første omgang at afspille videoen helt uden lyd. Velsagtens af hensyn til kollegerne. Se fx her: 85 percent of Facebook video is watched without sound.
 

Du kan også se vores blogindlæg om animeret video her.

Eller se et eksempel på, hvordan en længere video kan opsplittes i kortere klip, så du får endnu mere ud af investeringen.