Heldigvis er Drupal et anerkendt og professionelt CMS, hvor folkene bag reagerer hurtigt og udsender sikkerhedsopdateringer.

Når dette sker, registrerer jeres site det automatisk og sender en mail til jeres administrator med rådet om hurtigst muligt at sikkerhedsopdatere.

Vi anbefaler at foretage alle sikkerhedsopdateringer så snart de er tilgængelige.

Sikkerhedsopdateringerne er ikke en garanti mod at blive hacket, da hackerne jo kontinuerligt udfordrer systemet, men det minimerer risikoen for nedbrud og/eller tab af data.

Hvis I ikke selv kan - eller ønsker at bruge tid på det - kan vi tilbyde at foretage løbende sikkerheds-opdateringer af både Drupal-kernen og moduler, når nye er tilgængelige.

Løbende sikkerhedsopdatering af jeres website

Når jeres site er kommet ud og ligge offentlig tilgængelig, betyder det jo desværre også, at personer med ondsindede intentioner har adgang til sitet.

Og disse forsøger konstant (oftest via “robotter”) at finde veje ind i systemet, der ligger bag. Enten ved at forsøge at gætte jeres passwords eller udnytte opdagede - eller uopdagede - sikkerhedshuller.
 

Parløb benytter et godt og sikkert CMS

Drupal, som er CMS’et der ligger bag sites udviklet af Parløb, er anset for at være et af de mest sikre opensource-systemer.

Men alligevel opdages der løbende svagheder.

Samtidig backup af alle data

I forbindelse med en sikkerhedsopdatering foretager vi desuden backup af både database og alle jeres uploadede filer.

Det sikrer, at vi altid kan “vende tilbage” til det tidspunkt, hvor der senest er foretaget backup, hvis uheldet skulle være ude, sitet er lagt ned og indholdet måske helt eller delvist er slettet eller inficeret.

Det koster pt typisk 350,- ex. moms pr. gang. Hyppigheden svinger typisk mellem 6-10 gange på et år, men afhænger selvfølgelig af, hvad der opdages af sikkerhedshuller og hvad hackere har fundet på.

Kontakt anne [at] parlob.dk (Anne) eller morten [at] parlob.dk (Morten) på mail for en fast aftale, hvis I ønsker dette. – Eller ring 7665 2000. :-)