Kunde: Hyllteknik AB

Du kan læse mere om kundens ønsker og opgaven nederst på siden.

Inspirationskatalog

Hyllteknik er en af Sveriges førende producenter af fleksible konsol- og skinnesystemer. Dvs. et modulopbygget hyldesystem i stål til væg eller som fritstående.

Løsning

Vores fokus var i høj grad på brugervenlighed og overskuelighed, altså hvordan vi via den grafiske kommunikation gør det lettere for kunden at forstå produktet.

Vi valgte derfor at opdele Hylltekniks produkter i 3 overordnede kapitler: 1. Deres kerneprodukt, som er konsol- og skinnesystemet (et hyldesystem i stål, til væg eller fritstående), 2. Konsol- og skinnesystemet i rustfrit stål og 3. Borde, stole og diverse tilbehør. Disse kapitler gav vi desuden hver sin baggrundsfarve, så det er let for kunden at bladre hen til det ønskede kapitel.

Hylltekniks konsol- og skinnesystem består af et utal af kombinationsmuligheder. Dvs. 6 forskellige systemer med mange forskellige hylder, størrelser, materialer og farver. Dette gør systemet helt unikt og velegnet til mange forskellige miljøer, men samtidigt også en anelse uoverskueligt.

Vores løsning på dette blev først og fremmest en komplet oversigt over de 6 systemer og tilhørende hylder. Helt simpelt illustreret i sort/hvid og overskueligt fordelt på et opslag inden kapitlet om konsol- og skinnesystemet starter. På denne måde får kunden allerførst et overblik og en forståelse for produktet inden denne på de næste sider kan se produktet anvendt i forskellige sammenhænge.

Kundens ønske

Et værktøj med komplet oversigt over Hylltekniks produkter. Kataloget skulle indeholde en masse inspirende billeder, der skulle vise deres produkters fleksibilitet både i forhold til brug, men også i forhold til målgrupper.

Værktøjet skulle desuden gøre det lettere for kunden at forstå og overskue Hylltekniks produkter, som for en udefrakommende godt kan virke uoverskuelige pga. den store fleksibilitet og de mange muligheder.

Vores opgave

  • Projektledelse og styring gennem hele forløbet.
  • Grafisk koncept og design udfra fastlagt farvepalette og font.
  • Disposition, tekstforfatning, illustration.
  • Styling af billeder: Valg af produkter og farver, opbygning af rum og valg af materialer, valg af accessories og regi, udarbejdelse af moodboards.
  • Kontakt og materiale til 3D-bureau (svensk bureau med ansvar for miljøbillederne).
  • Papirkvalitet, tryktekniske valg og tryk.

 

Kapitlet: Konsol- og skinnesystem blev desuden opdelt i 6 mindre kapitler, som alle starter med en funktionstegning af f.eks. system nr. 1 med kort beskrivelse af netop dette system. Herefter en masse inspirerende miljøbilleder. Ved hvert miljøbillede har vi desuden valgt at vise 3D-tegninger af de elementer, som det viste system er bygget op af, så det igen er let for kunden at forstå produktet og dets fleksibiltet.

Allerbagerst i kataloget har vi, i en anden type papir og med en anden baggrundsfarve, det vi har valgt at kalde specifikationssiderne. Her kan kunden slå op og se alle mål på alle elementer og varenumre. Vi håber at denne feature igen er med til at fremme forståelsen og måske endda lette arbejdet hos Hylltekniks kundeservice.

En allersidste ting vi bliver nødt til at nævne her, er stanset på forsiden af kataloget. Disse huller er identiske i form og størrelse med hullerne i skinnesystemet, som startede hele virksomheden og stadig er det bærende element i Hylltekniks virksomhed. – Det ser virkeligt cool ud og er samtidig essensen af Hyllteknik.